Wok, wok, wok – nopea arkiruoka

Hei!

Se on kuulkaas arkiruoka reseptin vuoro. Wok on monipuolinen ruoka ja periaatteessa siihen ei liian tarkkaa reseptiä edes tarvitse. Kun kokoaa mieleisensä kasvikset ja kasviproteiini lähteen nuudeleiden ja kastikkeiden kera, on ruoka jo melkein valmis. Siihenhän voi laittaa mitä kaapista löytyy. Alla on versiomme värikkäästä ja maukkaasta kasviswokista johon eräänä arki-iltana väsyneenä käytin avuksi kaupan pakastin altaan wok-kasvis sekoitusta. Onhan se ihanaa pilkkoa ne kaikki kasvikset itse ja tehdä se täysin tuoreista tuotteista mutta pakko myöntää, välillä ei vaan jaksa ja väsyttää ja on kiva päästä vähän helpommalla. Tykkäämme aina laittaa lisäksi tuoreita kasviksia täydentämään väriä ja makua. Eikun kokeilemaan ja kertokaa onko tässä mitään itua? 😀 -Sonja

Hi! Time for our everyday food recipe. This time it´s a colorful and tasty veggie wok. Wok foods are so easy to make, fast and you can just throw anything in it. A good stir fry with some teriaky sauce and you´re good to go. This time we also used a package of frozen supermarket veggies to make it extra fast everyday food. Not necessary but helps when you´re tired and busy. See recipe below and enjoy cooking!

Värikäs ja nopea kasviswok
4 annosta
1 pkt riisinuudeleita
1 pussi pakaste wok vihanneksia (käytin Findus spicy zanju)
puolikas punainen paprika
puolikas kesäkurpitsa
1 purjo
4 herkkusientä
puolikas paketti savutofua
4 nuppua broccolinia
kookosöljyä
teriyaki kastiketta
suola, mustapippuri, kuivattuja chili hiutaleita
1 tl tuoretta inkivääriä

Pese herkkusienet ja purjo tarkasti. Viipaloi herkkusienet (muista poistaa kanta), leikkaa purjon päät pois ja jää noin 20 cm pala joka puolitetaan, pestään ja paloitellaan. Kuutioi tofu, paista ja mausta kaikki kolme ainetta pannulla kookosöljyssä kunnes ovat saaneet väriä pintaan. Siirrä ne lautaselle syrjään odottamaan. Pilko paprika ja kesäkurpitsa ja huuhtele broccolinin nuput ja leikkaa niistä hieman vartta pois. Paista kasviksia kookosöljyssä pannulla ja mausta. Kun kasvikset ovat hieman pehmentyneet lisää joukkoon vähän sulaneet pakastevihannekset ja kuorittu ja paloiteltu tuore inkivääri (voit myös raastaa inkiväärin joukkoon, itse tykkään kun siitä tulee kunnon sattumia pureskeltavaksi). Kun niistä irronnut neste on haihtunut lisää aiemmin paistetut sienet, tofu ja purjo. Lisää hieman teriyaki kastiketta joukkoon (noin 1 rkl). Tykkään itse lisätä kastiketta oman annokseni päälle joten itse paisto vaiheessa ei sitä kannata hirveästi laittaa. Liota riisinuudeleita kuumassa vedessä 4 min. Älä keitä niitä, kypsyvät todella nopeasti. Lisää valmiit nuudelit kasvisten joukkoon ja tarjoile wok isosta kulhosta kevätsipulin ja teriaky kastikkeen kera.

Colorful and fast veggie wok
4 portions
1 package of rice noodles
1 package of frozen wok vegetables
half of a red sweet pepper
half of a zucchini
1 leek
4 mushrooms (we used champion mushrooms)
half package of smoked tofu
4 broccolini buds
coconut oil
teriyaki sauce
salt, black pepper, dried chili flakes
1 tsp of fresh ginger

Wash all the veggies and mushrooms and leek carefully. Slice the mushrooms, split and chop the leek and dice the tofu. Fry and season them in coconut oil on a pan until there´s some color on top and put them aside for a while. Chop the sweet pepper and zucchini and chop some of the broccolini stems off. Fry and season the chopped veggies in coconut oil on a pan until they´re softer. Add the little bit of melted frozen wok veggies and diced or grated fresh ginger among. When all the liquid from the frozen veggies has evaporated add the mushroom, tofu and leek mixture among and some teriyaki sauce. We like to add the teariaky sauce on our own portions so we don´t put a lot of it in while cooking. Soak rice noodles in hot water for 4 minutes and add them among the rest of the wok. Serve this lovely veggie wok from a big bowl with spring onions and teriaky sauce.

salaatti, papu, illallinen, lounas, päivällinen, terveellinen, wok, wokki, arkiruoka

Vastaa