Who wants chocolate cake?

Lovelyveggies ajatteli jakaa vaihteeksi hieman makean maun reseptejä. Miltä kuulostaa suklaakakku joka on tehty avokadosta? Sellainen ihanuus olisi seuraavana vuorossa. Avokadot ovat ehdottomia lemppareitani ja niitä tuleekin syötyä usein kaikenlaisessa muodossa. Avokadoista saa paljon hyviä rasvoja, ravintoaineita ja proteiinia. Suklaa, noh, sehän on aina ihanaa ja saa hymyn kasvoille. Kun nämä kaksi yhdistää on lopputulos raikas ja pehmeä kakku. Tätä on tullut tarjoiltua kerran jos toisenkin ja kommentit ovat olleet positiivisia niin lapsilta kuin epäilijöiltä.
– Sonja

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Avokado-suklaakakku

hieman yli puoli pakettia digestive keksejä

0,5-1 dl kookosöljyä

4 avokadoa

0,5-1 dl raakaruokosokeria

1 tl vaniljasokeria

yhden appelsiinin mehu

raastettu appelsiininkuori

1 rkl kasvimaitoa esim. kauramaito

1 dl kaakaojauhetta

koristeluun mieleisiäsi marjoja ja raakasuklaata tai tummaa suklaata

Soseuta digestive keksit ja lisää kookosöljy nestemäisessä muodossa, voit lisätä tähän myös hieman kaakaojauhetta jos haluat kakkuun tupla suklaisen maun. Sekoita kaikki keskenään ja painele piirakkavuoan tai irtokakkuvuoan pohjalle (suosittelen laittamaan pohjalle leivinpaperia).  Laita pohja kovettumaan jääkaappiin siksi aikaa kun teet täytteen.
Soseuta avokadot sileäksi niin ettei jää klimppejä! Lisää kaakaojauhe, sokerit ja sekoita kunnolla. Raasta appelsiininkuorta ja lisää mehu ja kasvimaito mukaan. Sekoita kaikki hyvin ja lisää pohjan päälle. Laita kakku jääkaappiin jähmettymään ja koristele ennen tarjoilua. Hyvää ja suklaista herkkua!

How about some chocolate cake? This one is made of avocados! It’s kind of a vegan chocolate cheese cake. For the cake base you need vegan cookies 300 g and coconut oil 0,5-1 dl. Just mix it all together and add the base on to a cake pan. Put the base in the fridge to set while you make the chocolate filling. Mash 4 avocados and add 1 juice of an orange, grated peel of an orange, 1 table spoon of vegan milk (for example oat milk) and mix it all together. Add 1 dl of cacao powder, 1 tee spoon of vanilla sugar and 0,5-1 dl of raw cane sugar and mix it well. Add the filling on top of the base and let it all set in the fridge before serving. Add your favorite berries and raw chocolate on top. Delicious!

Vastaa