Vegaaninen suklaamousse

Hei!

Nyt tulee helppo ohje. Tästä ohjeesta emme voi ottaa kunniaa itsellemme, vaan ohje on peräisin Neurotic Mommy blogista . Tässä ohjeessa tarvitset vain kahta ainesosaa, kyllä luit oikein kahta! Oletteko vielä kuulleet aquafabasta? Aquafaba eli papuliemi on mm. kikherneiden liemestä saatava monikäyttöinen kananmunan korvike. Aquafaba sopii käytettäväksi niin ruoanlaitossa, leivonnassa kuin majoneesissa. Liemi vaahtoutuu helposti sähkövatkaimella tai jos olet valmis käyttämään aikaa myös käsin vatkattuna. Kokeilimme sitä ensimmäisen kerran nyt ja ollaan myytyjä, loistava ja terveellinen vaihtoehto kananmunalle.

Olemme eläneet vegaanista elämäntyyliä nyt 3,5 vuotta ja rehellisesti myönnettynä emme ole kertaakaan kaivanneet kananmunaa tai kokeneet sen pois jättämistä vaikeana. Leivonta sujuu ilmankin ja proteiinin saa kasviksista ja mm. juuri pavuista. Kananmunien tuotanto sisältää paljon epäkohtia. Animalian sivustolla kerrotaan mm. seuraavaa: ”Kananmunan tuotannossa käytännössä jokaista kanaa kohden kuoriutuu myös yksi kukko. Näillä kukonpojilla ei kuitenkaan ole käyttöä eläintuotannossa. Siksi munantuotantoa varten haudotut untuvikot lajitellaan sukupuolen perusteella pian kuoriutumisen jälkeen. Kanat päätyvät kasvatuskanaloihin, mutta kukkopoikaset tapetaan lain sallimilla tavoilla kaasulla tai silppurilla noin vuorokauden iässä.” Lisää tietoa aiheesta löydät täältä.

Mutta nyt ohjeen pariin, suosittelemme kokeilemaan tätä herkullista ja täyteläistä moussea joka on vielä super helppo tehdä.
Mukavaa viikonloppua juuri sulle 🙂
-Reetta&Sonja

Hello! Now we share an amazing and easy recipe. We can´t take the credit because the recipe is from Neurotic Mommy blog. You can find the recipe from there and our versions below. Have you ever heard about aquafaba? Aquafaba aka the liquid from canned chickpeas is a versatile substitute for eggs. Aquafaba can be used in cooking, baking and you can even make your own mayonnaise from it. The liquid foams pretty well with an electric mixer, it takes up to 3-5 minutes and can also be whipped by hand. We tried it the first time last weekend and we love it! So great and healthy substitute for eggs.
We´ve been living a plant-based lifestyle for about 3,5 years now and honestly we have never missed eggs or felt it´s hard to live without them. Baking goes well without eggs and the protein you can get from veggies, beans etc. etc. the list goes on. Egg industry has a lot of unethical parts and you can learn more from Peta.

Anyhow go check the recipe and give it to try! Have a great weekend 🙂
-Reetta&Sonja

Suklaa mousse

2 prk kikherneiden lientä eli aquafabaa
1/2 tummaa suklaata (käytimme panda tummaa suklaata)

Valuta kikherneet erilliseen kulhoon ja vaahdota liemi eli aquafaba. Vaahdottamisessa menee noin 3-5 minuuttia. Sulata suklaa vesihauteessa ja anna jäähtyä hieman. Kääntele suklaa valmiiseen valkoiseen vaahtoon. Voit halutessasi lisätä hieman sokeria tai muuta makeutusainetta. Lusikoi valmis vaahto korkeisiin laseihin ja laita jääkaappiin ainakin 6tunniksi. Kun mousse on hyytynyt, lisää päälle kaura- tai soija vaniljajäätelöä ja raasta tummaa suklaata päälle. Nam!

jälkiruoka, herkku, herkuttelu, suklaa, mousse, terveellinen

Vastaa