Vegaanin vuosipäivä ja kookos marja jälkkäri

Neljä vuotta sitten…me kumpikaan emme tarkalleen muista päivää mutta muistamme kuinka vahvasti muutoksen tunsimme.
Olimme molemmat jo pitkään olleet kiinnostuneita terveellisemmästä elämäntavasta ja yhteys eläimiin ja luontoon oli vahvistumassa. Saimme ja etsimme tietoa eläimistä ja niiden erilaisista luonteenpiirteistä ja niiden tavasta elää. Syvin ajatus joka meille heräsi oli se että eläimet tuntevat samoja tunteita kuin me, iloa, surua, kaipausta, pelkoa, tyytyväisyyttä ja heillä on perheet ja yhteisöt niinkuin meilläkin.

Silloin tapahtui jotain syvempää ymmärrystä ja päätimme kokeilla vegaanista elämäntapaa. Päätös oli hyvin vahva ja tuntui meille aidolta.

Samana vuonna päätimme perustaa tämän blogin, Lovelyveggiesin. Jaoimme muutenkin toisillemme vinkkejä ja ohjeita joten ajattelimme että ehkä joku muukin olisi kiinnostunut kokkailuistamme.
Muistamme kuinka jännittyneinä julkaisimme ensimmäiset ohjeet ja instagram julkaisun 🙂

Neljän vuoden aikana on tapahtunut paljon sekä meille itsellemme että koko kasvisruoka- maailmassa.
Me olemme kehittyneet resepteissä ja niiden tueksi on tullut niin paljon eri vaihtoehtoja kauppojen hyllyille.

Kiitos kuitenkin kuuluu myös teille, siellä kotona. Jokainen joka on joskus tykännyt kuvistamme, kokeillut reseptejämme ja antanut palautetta on jäänyt mieleemme, kiitos <3

Aina on syytä juhlistaa, joten kehittelimme melko terveellisen vaihtoehdon jälkiruoalle. Alla kookos marja granola- jälkkäri. Sopii myös tulevaan ystävänpäivään…Cheers!

Kookos granola marja- jäkkäri

Granola
1,5 dl kaurahiutaleita
1 rkl siirappia (esim. taateli tai vaahterasiirappi)
Sekoita ainekset keskenään ja levitä uuninpellille. Paahda grillivastuksella hetken jotta granola saa hiukan väriä. Varo ettei pala! Anna jäähtyä ja kovettua sillä aikaa kun valmistat kookoskreemin ja marjasurvoksen.

Marjasurvos
1 pussi suomalaisia pakaste mansikoita
1 pkt suomalaisia pakaste vadelmia
1 rkl siirappia (käytimme taatelisiirappia)
Sulata, mausta ja soseuta.

Kookoskreemi
2 prk kookosmaitoa (jääkaapissa kovettunut)
0,5 prk maustamatonta soijarahkaa
3 rkl kookos sokeri (terveellisempi vaihtoehto valkoiselle sokerille, jos käytät valkoista sokeria huomioi määrä. Valkoinen sokeri on makeampaa kuin kookos sokeri)
1 vaniljatanko tai vanilja-aromia
0,5 sitruunan mehu
Kaavi kookosmaito purkista kovettunut osuus kulhoon. Sekoita jotta pehmenee hieman, näin estät paakkujen syntymisen. Lisää muut ainekset ja sekoita hyvin. Anna hieman jähmettyä jääkaapissa ennenkuin kokoat annokset. Annoimme olla noin 20 min. jotta kreemi ei ollut liian löysää.

Kun kaikki osat ovat valmiit kokoa jälkiruoka mieleisiisi laseihin. Tämä voisi mennä makeasta pitävälle myös aamiaiseksi. Laitoimme kerrosten väliin granolaa joka pehmeni ihanasti kreemin ja marjasurvoksen kanssa ja teki jopa hieman taikinaisen rakenteen. Herkullinen ja terveellisempii vaihtoehto jälkkärille.

 

aamiainen, herkuttelu, herkku, jälkiruoka, marjat, terveellinen

2 Comments Lisää omasi

  1. Paula sanoo:

    Onnea vuosipäivänä! Hieno päätös silloin neljä vuotta sitten!
    Jälkkärikin näyttää aivan mainiolta 🙂

    1. lovelyveggies sanoo:

      Kiitos😘

Vastaa