Ravinnon merkitys ja alan vaihto

Ravinnon merkitys

Hei! Nyt tulee hieman erilainen blogi postaus, henkilökohtainen tarina ravinnon merkityksestä omassa elämässä, se kun ei ole ollut mutkaton.
Opiskelen parhaillaan Ravintoneuvojaksi Terveysopisto Saluksen koulutusohjelmassa. Koulutus perustuu uusimpaan ravitsemustieteelliseen, luontaislääketieteelliseen ja funktionaalisen lääketieteen  ravitsemustietopohjaan. Koulutukseen kuuluu peruslääketieteen opinnot, ravitsemuksen perusopinnot sekä erikoistumisopinnot. Aloitin haastavan mutta niin palkitsevan koulutuksen syksyllä 2017, takana on siis monta opintoviikkoa ja valmistuminen jo häämöttää.
Mutta tie ravinnon merkitykseen elämässäni menee vielä kauemmaksi.

Noin kymmenen vuotta sitten koin elämässä haasteellisia aikoja ja entinen työni vei minusta kaiken energian. En myöskään pitänyt itsestäni tarpeeksi hyvää huolta vaan tein töitä aivan liikaa.  Tasapaino elämässä puuttui tyystin. Sairastelin myös paljon erilaisia tulehduksia ja minulla oli suoliston kanssa haasteita.
Keho kovasti yritti kertoa että hidasta hidasta mutten kuunnellut. Ajattelin silloin että ruoka on vain energiaa…

Jossain vaiheessa koin niin voimakkaasti että asioiden on muututtava joten aloin hidastamaan tahtia, etsimään tasapainoa elämään ja aloin tutkimaan erilaisia ravinto- ja vitamiinikirjoja. Myös jooga ja meditointi tuli silloin mukaan elämääni.
Tuosta kaikesta on nyt kymmenen vuotta ja voin sanoa että terveellinen kasvipohjainen ruokavalio muutti hyvinvointiani niin paljon parempaan suuntaan ja koen että sen tuoma tasapaino tekee minulle erityisen hyvää. Kasvipohjainen ruokavalio tekee hyvää myös maapallolle ja eläimille jonka kanssa jaamme tämän uskomattoman pallon.

Ravinnon merkitys omaan terveyteen ja hyvinvointiin on aivan valtavan suuri. Olen saanut apua sekä henkiseen että fyysiseen vointiini ravinnon kautta. Ja se on syy miksi vaihdoin alaa ja miksi haluan tehdä tätä työtä jotta voin auttaa teitä voimaan paremmin  ja tasapainoisemmin itsesi kanssa.
Tällä hetkellä syön pääsääntöisesti terveellisesti  ja monipuolisesti mutta sinne mahtuu myös herkuttelu hetkiä. Toisaalta herkuttelu voi olla terveellistä, kuten pannarit tai pesto-perunat .
Parhaiten pääset alkuun kun alat lisäämään ruokavalioosi kasviksia, juureksia, marjoja ja kokeilemaan erilaisia palkokasveja ja pähkinöitä ruokavaliossasi. Tarkemmin ruokavaliota pitää suunnitella ravintoneuvonnassa jotta kokonaisuus on tasapainoinen ja saat tarpeeksi mm.proteiinia sekä kaikki vitamiinit ja hiven- ja kivennäisaineet.

Mikään pysyvä muutos ei tapahdu yhdessä yössä tai yhdellä pillerillä. Meillä kaikilla on yksilölliset tarinat ja ruokavaliot, joten ravintoneuvonnassa katsotaan aina yksilöä ja hänen uniikkia elämää ja sen tuomia haasteita ja tarpeita. 

En malta odottaa että pääsen jakamaan saamaani tietoa ja vinkkejä teidän kanssanne. Kokonaisvaltainen hyvinvointi ja kasvipohjainen terveellinen ruokavalio, siinä vasta mielenkiintoinen ala ja niin minun juttu.
Pian pääsen myös auttamaan teitä ravinnon ja terveellisen elämäntavan pariin yksilöllisessä ravintoneuvonnassa.

Ihanaa loppuviikkoa sinulle!
– Reetta, Lovelyveggies

Kiinnostuitko vegaanisesta ruokavaliosta, käy lukemassa lisää Vegaaniliiton sivuilta

Vastaa