Terveellinen jäätelö

Hei!

Ihan mieletön kesä takana. Tuli tehtyä kaikenlaista: matkailtua pakettiautolla mieheni kanssa Norjan Lofoteneille joka on yksi lempi paikoistani tästä lähtien. Ei ollut ensin ajatuksena sinne mennä vaan ajaa Norja päästä päähän mutta jotenkin aikataulullisesti ja fiiliksen mukaan kun mentiin oli kohde selkeä: Lofoten ja Pohjois-Norja. Paikka oli niin upea, niin kaunis, niin rauhallinen, niin puhdas. Siellä oli ihmisen hyvä olla. Näin vuoret jotka ovat olleet haaveissani jo pitkään, näin poroja, lampaita, kotkia ja toistaan upeampia maisemia. Suosittelen siis lämpimästi jos kaipaat jotain kaunista, luontoa ja henkeäsalpaavaa. Kesä piti myös sisällään muutamat keikat, aurinkoa, matkustelua lisää ja nice creamia! Kyllä, tänä kesänä olen vähentänyt valkoista sokeria ja todellisena jäätelöhulluna oli tilalle keksittävä jotain. Nice creamia eli banaanista tehtyä jäätelöä olen aiemminkin kokeillut ja jakanut tänne blogiinkin ohjeen siitä mutta nyt olen tosissani löytänyt tämän herkun ja valitsen nykyään mielummin itsetehdyn jäätelön kun kaupan pakastealtaan paketin. Vaikka kyllä, Ben&Jerry´s merkin vegaaninen jäätelö on jotain aivan ihanaa myös.

Nice cream eli banaani jäätelö on helppoa tehdä, terveellistä, ei valkoista sokeria ja maku uskomattoman hyvää. Etukäteen on hyvä pakastaa banaanit jotta kun jätskin himo yllättää voi pakkasesta vaan ottaa tärkeimmän ainesosan ja surauttaa kulhollisen herkkua! Yhteen kulholliseen itse käytän kaksi banaania ja pakastan ne pieneksi leikattuna jotta blendaus on helpompaa. Eli pilkon vain kaksi banaania pieniksi kuutioiksi ja laitan pakkaseen, kun jätskihimo iskee lisään pakastettuihin banaaneihin vain kaksi ainesosaa ja blendaan kunnes saan jäätelön koostumuksen. Kokeile sinäkin!

Suklaa jäätelö

2 pakastettua banaania
pieni loraus kasvimaitoa, itse käytän kauramaitoa
1 rkl raakakaakaojauhetta (cocovi)
päälle esim. kaakaonibsejä

Lisää blenderiin tai sopivaan astiaan banaanit, loraus kasvimaitoa (laita hyvin pieni määrä kerrallaan jotta et tee vahingossa smoothieta) ja kaakaojauhe. Blendaa tai surauta tehosekoittimella sileäksi massaksi. Laita kulhoon ja nauti.

Maapähkinä jäätelö

2 pakastettua banaania
pieni loraus kasvimaitoa, itse käytän kauramaitoa
1 rkl maapähkinävoita (sokeriton)

Lisää blenderiin tai sopivaan astiaan banaanit, loraus kasvimaitoa (laita hyvin pieni määrä kerrallaan jotta et tee vahingossa smoothieta) ja maapähkinävoita. Blendaa tai surauta tehosekoittimella sileäksi massaksi. Laita kulhoon ja nauti.

Vadelma-lakritsi jäätelö

2 pakastettua banaania
pieni loraus kasvimaitoa, itse käytän kauramaito
1 dl pakastettuja suomalaisia vadelmia
0,5-1 tl lakritsijauhetta (sokeriton esim. urtekram)

Lisää blenderiin tai sopivaan astiaan banaanit, loraus kasvimaitoa (laita hyvin pieni määrä kerrallaan jotta et tee vahingossa smoothieta), lakritsijauhetta ja vadelmat. Blendaa tai surauta tehosekoittimella sileäksi massaksi. Laita kulhoon ja nauti.

Jos kokeilet jotain toista makua niin kerro meille, testaan mielelläni erilaisia nice cream makuja!

Terveisin,
Sonja

Kurkkaa myös nämä smoothiet 

Seuraatko meitä jo somessa?
Lovelyveggies: https://www.instagram.com/lovely.veggies/

Vastaa