Summer and barbecue food

Juhannus kolkuttelee jo ovella ja silloin varmaan monessakin perheessä grillataan. Kesä ja grillaus ovat yksi toimivimmista pareista: ihana kesäilta, linnut visertää, itikat inisee ja grilli sihisee. Jep, kesän yksi parhaista ajanvietoista. Sauna vielä lisäksi ja kiuas kuumaksi. Suomen kesä. <3

Lovelyveggies

Viime viikonloppuna grillailtiin ja testailtiin uusia kasvis grillaus reseptejä ja otettiin lisää kuvia tänne blogiin. Kiitos siskollemme Lauralle joka auttoi kuvaamisessa ja syömisessä. 🙂 Aloitettiin lauantai kaupan kautta hakemalla ihania kesäisiä kasviksia ja tehtiin grillissä kasvisnyyttejä, kasvisvartaita, vege tuorejuustolla täytettyjä herkkusieniä kera vege pekonin ja keitettiin ihania uusia perunoita lisäksi. Nautittiinkin ruoka auringon lämmössä kylmän valkoviinin kanssa. Jälkiruoka oli myös grillattava eli tehtiin hedelmävartaita ja sen kanssa syötiin kauravaniljakastiketta. Nam!

Ja hei muistakaa grilliin voi laittaa myös kiinteää tofua joka on valmiiksi marinoitu. Myös erilaiset kasvisnakit löytyvät yleensä kaupan pakastehyllystä. Kokeilkaa rohkeasti erilaisia kasvisversioita grillaukseen, kevyttä ja niin maukasta.
Ai kesä, ja sen ihanat maut. Ei muuta kuin nautinnollista ja rentoa juhannusta! Seuraavaksi tulee grilliherkkujemme reseptit.
– Lovelyveggies

Kasvisvartaat: punainen, keltainen ja vihreä paprika, musakoiso, kesäkupritsa, kirsikkatomaatteja, punasipuli, yrttiöljy (basilikaa,lehtipersiljaa,valkosipulia,suolaa ja pippuria). Kaikki paloiksi ja tikkuihin ja sivele yrttiöljyä päälle. Grillaa kunnes pehmeitä.

Lovelyveggies vartaat
Kasvisvartaat

Vegetable skewers: Red, yellow and green sweet peppers, eggplant, zucchini, cherry tomatoes, red onion, herb oil (basil,parsley,garlic,salt and pepper). Chop big chunks of vegetables, add oil and barbecue until soft.

 

Kasvisnyytit: fenkoli, kesäkurpitsa, valkosipuli, punasipuli, kirsikkatomaatti, suola, mustapippuri, oregano, cayannepippuri, margariini. Pilko ja laita leivinpaperin sisään mausteiden ja margariini nokareen kera, laita folio ympärille ja tee nyytteejä. Grillaa noin 10-15min.

Vegetable bundles: fennel, zucchini, garlic, red onion, cherry tomatoes, salt, black pepper, oregano, cayanne pepper and vegan margarin chunks. Dice and add with seasoning and margarin into a peace of greaseproof paper and add foil to make the bundles. Barbecue for about 10-15min.

kasvisnyytit
Kasvisnyytit

Täytetyt herkkusienet: herkkusieniä, vege tuorejuustoa (tofutti original), porkkanoita. Koverra sienet eli poista kanta, mausta tuorejuusto ja täytä sienet. Tee porkkanasta ohuita viipaleita juustohöylällä ja paista oliiviöljyssä smoked paprika mausteen kera. Kierrä sienen ympärille ja grillaa.

Stuffed mushrooms: mushrooms, vegan cream cheese (we used original unseasoned) season it with herbs, make thin strips of carrots with slicer and frie with olive oil and smoked paprika seasoning. Roll the carrot strips around the mushrooms and barbecue.

Pese ja keitä uudet perunat. Wash and boile season’s potatoes.

täytetyt sienet
Täytetyt sienet, uudet perunat ja kasvisvartaat

Hedelmävartaat: Nektariinia tai persikkaa, ananasta, mansikoita, agavesiirappia. Paloittele nektariini ja laita nektariinin palat, mansikoita ja ananaksen paloja tikkuihin. Agavesiirappia päälle ja grilliin. Nautitaan kauravaniljakastikkeen kera.

Fruit skewers: nectarine or peaches, strawberries, pineapple and agave syrup. Make chunks of nectarine and add with strawberries and pineapple chunks on the skewer sticks. Squeeze some agave syrup on top of the fruits. Barbecue and enjoy with vanilla oatcream.

hedelmävartaat
hedelmävartaat
Hedelmävartaat ja vaniljakaurakerma
Hedelmävartaat ja vaniljakaurakerma

Vastaa