Piece of cake suklainen kakku

Täällä taas! Lomat lomailtu ja arki on koittanut. Kesäloma meni nopeasti ja tuli tehtyä kaikenlaista. Välillä tekee todella hyvää ottaa etäisyyttä kaikkeen ja olla ihan rennosti. Parhain loma meidän mielestä on melko spontaani ja fiiliksen mukaan menevä. Me molemmat käytiin myös uimassa ihanassa Suomen järvimaisemassa pitkästä aikaa ja nautittiin niin grillailusta ja kallioilla istuskelusta kuin merellä seilailusta. Nyt on kuitenkin aika suunnata katse taas uusiin suunnitelmiin ja kehitellä reseptejä kasvisruoan maailmassa. Sen kunniaksi että arki on taas täällä ja ollaan takaisin lomien jälkeen, leivottiin herkullinen ja helppo kakku ja sen reseptiin otettiin vaikutteita täältä.

Here we are again after our summer holidays that went fast and with full of all kinds of stuff. Sometimes it´s great to take some time for yourself and relax. During our holiday we went with the flow and didn´t plan too much ahead. Swimming in the lake, barbecues and boat rides around finnish archipelago were some of our summer activities. Now it´s time to look forward for new adventures and plan new recipes in the world of plantbased foods. To celebrate the magic of autumn we baked a chocolate cake and the recipe comes here. – Sonja and Reetta

Pohja
(suorakaiteen mallinen vuoka koko n.10x30cm)

2dl vehnäjauhoja
1dl kaakaojauhe
1,5dl sokeria
1tl ruokasoodaa
1tl leivinjauhe
0,5dl rypsiöljy
o,5dl margariini
2tl perunajauho
2dl kauramaito-kaurakerma seos

Päälle
1 prk tofutti maustamaton tuorejuustoa tai soija vispikermaa
tomusokeria
1tl vanilja-aromia

Koristeluun
Vadelmia

Valmista kakkupohja sekoittamalla kaikki kuivat ainekset keskenään, sulata margariini ja lisää se yhdessä rypsiöljyn ja kauramaidon kanssa kuiviin aineksiin. Sekoita hyvin. Laita taikina leivinpaperilla vuorattuun kakkuvuokaan. Käytimme suorakaiteen mallista kakkuvuokaa. Paista uunissa 175 astetta noin 20 min. Kun tikkuun ei jää taikinaa on pohja valmis. Ota se jäähtymään sivuun. Valmista sillä välin päällinen, sekoita soija tuorejuustoon tomusokeri ja vanilja-aromi. Lisää päällinen jäähtyneen kakun päälle ja koristele marjoilla.

Base
(rectangle cake mold 10x30cm)

2dl wheat flour
1dl cocoa powder
1,5dl sugar
1tsp baking soda
1tsp baking powder
0,5dl rapeseed oil
o,5dl margarine
2tl potato flour
2dl oatmilk-oatcream mixture

On top
(also great filling if you like)

1 package of unseasoned vegan cream cheese
icing sugar
1tsp vanilla extract

Decoration
Raspberries

Make the cake base by mixing all the dry ingredients, melt the margarine and add that, rapeseed oil and oat milk to the dry ingredients. Mix well. Put the cake batter in a rectangle cake mold lined with baking paper. Bake in 175 celsius oven for about 20 minutes. Try with a stick, if no batter sticks on the stick the cake is ready. Put it aside to cool down. Meanwhile prepare the topping by mixing icing sugar and vanilla extract in vegan cream cheese. Add the cream cheese topping on the cake and decorate with berries.

herkku, herkuttelu, suklaa, kakku, jälkiruoka, suklaakakku

Vastaa