Pesto perunat

Pesto lytty perunat
Viime blogikirjoituksessa satoi räntää taivaan täydeltä mutta nyt on ollut jo pidempään aivan ihanan lämmin ja kesäinen sää. Kesä on siis tuloillaan!
Kaikki on siis ohimenevää,  joten ei stressata säästä vaikka saahan se välillä harmittaakin. Uskon kyllä että kesästä tulee lämmin!

Tein pienen kyselyn Instagramin stooreissa peruna kuvan kera ja kysyin kiinnostaisiko resepti. Vastaus oli yksimielisesti kyllä vaan! Kiitos siis vastauksista.

Itse rentoudun monesti ruokaa laittaessa ja perjantaisin tulee useasti kokkailtua keittion puolella hyvää musiikkia kuunnellen.
Löysin alkuperäisen ohjeen FreiStyle blogista. Pohdin hetken aikaa miten kokkailisin omaan makuun kyseiset perunat ja siitä se ajatus sitten lähti.
Tykkään kokeilla kaikkea uutta ja joskus ne onnistuvat ja joskus tarvitsee hieman hienosäätöä.
Nämä perunat onnistuivat todella hyvin ja uskon että teen niitä monesti vielä kesän aikana. Olen pitkään etsinyt vegaanista valmispestoa kaupan hyllyiltä ja vihdoin sitä löysin ihan peruskaupasta. Käyttämäni pesto oli Sacla, Free From.  Mutta uskon että meidän kehittelemä lehtikaalipesto  sopisi myös todella hyvin tähän ohjeeseen.
Täältä löydät lehtikaali pesto ohjeen.
Joten pesto perunat ja niiden ohje, olkaa hyvät!

Pesto perunat
4hlö
10 pienehköä perunaa
10 tl pestoa (valmis tai lehtikaali pesto )
Päälle: Merisuolaa, oliiviöljyä, pippuria, lehtipersiljaa ja ruohosipulia

Keitä perunat melkein kypsiksi ja siirrä ne leivinpaperin päälle. Litistä perunoita hieman vaikka haarukalla, lorauta oliiviöljyä ja raasta valkosipulia perunoiden päälle. Laita perunat uuniin (riippuen uunin tehosta) noin 15minuutiksi. Anna niiden hieman ruskistua pinnalta. Ota perunat pois ja anna niiden hieman jäähtyä. Lisää pesto, mausteet ja yrtit perunoiden päälle ja nauti!illallinen, lounas, päivällinen, herkuttelu, terveellinen, peruna, pesto

Vastaa