No planet B

on

Hei ja rentoa päivää tai iltaa milloin tätä luetkaan!

Meillä kaikilla on omat rentoutumiskeinomme. Jotkut urheilevat, piirtävät, lukevat, menevät metsään kävelemään, kuuntelevat musiikkia, meditoivat, nukkuvat tai kaikkia noita.
Mitä sinä teet silloin kun on tarve hiljentyä, koota ajatuksia ja unohtaa päivän huolet?

Koemme monet edellä luetelluista erittäin hyviksi rentoutumisen keinoiksi tai asioiksi jotka saavat hyvälle tuulelle. Kaikista parhain keino kuitenkin kantaa kauas teini-ikään. Tai jopa lapsuuteen saakka. Usein sunnuntai-iltaisin asetin tuolin ikkunan ääreen, laitoin välillä musiikkia soimaan ja katselin taivaanrantaa. Kuinka lentokoneet liitivät korkeudessa ja veivät matkustajia uusiin seikkailuihin, linnut lentelivät ja pilvet lipuivat kaukana taivaalla. Saatoin istua ja uppoutua omiin ajatuksiini pitkäksikin aikaa ja pian taivaan värit muuttuivat kirkkaan sinisestä haalean vaaleanpunaisen kautta upeisiin auringon laskun väreihin maalaten pilvet eri värisiksi. Pian tähdet tuikkivat pimeydessä ja havahduin ”hereille”. Jonkinlaista meditointia ja hyvin rentouttavaa.
Nykyään lempipaikkani on kalliolla puiden latvojen korkeudella missä on ihana pysähtyä haaveilemaan ja hengittelemään taivaanrantaa ihaillen. Maapallo on uskomaton paikka ja sen värejä ja tähtiä katsellen usein mietin kuinka pieniä me ollaankaan mutta kuinka suuri vaikutus meillä on tähän kaikkeen. Pidetään huolta meidän pienestä isosta kotipallosta ja sen eläimistä ja ihmisistä. There is no planet B…
-Sonja

Vastaa