My sweet blueberry pie

Kukapa ei tykkäisi mustikkapiirakasta? Se on aika klassikko jälkiruoka, varsinkin suomen kesässä. Mustikoita on tällä hetkellä metsät pullollaan. Alkoikin tässä yksi päivä tehdä mieli kokeilla täysin kasviperäistä mustikkapiirakkaa ja löysin Chocochilin version tästä ihanasta jälkiruoasta ja päätin kokeilla miten se onnistuu. Ja ei voi sanoa muuta kuin että: ”Nam!” On niin ihana huomata kuinka letuista, pullista, pannukakusta, kakuista ja mustikkapiirakastakin voi tehdä version ilman mitään eläinperäisiä tuotteita. Suosittelen kokeilemaan tätä ohjetta. Ihanaa päivää kaikille! – Reetta

mustikkapiirakka_lovelyveggies

Tässä ohje hieman alkuperäistä ohjetta muunneltuna

Pohja

100g margariinia
0,5dl sokeria
1tl leivinjauhetta
3,5dl vehnäjauhoja
0,5dl kauramaitoa

Täyte

4dl mustikoita
50g margariinia
1,5dl vehnäleseitä (tai kaurahiutaleita)
1dl fariinisokeria

Sekoita yhteen sokeri ja margariini. Yhdistä ensin leivinjauhe jauhoihin ja lisää ne rasvan ja sokerin kanssa, lisää kauramaito ja sekoita sileäksi. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Tässä tarvitsee hieman jauhoja ettei taikina tartu liikaa sormiin. Ripottele mustikat taikinan päälle. Yhdistä margariini, vehnälese ja fariinisokeri ja ripottele mustikoiden päälle.
Paista noin 200 astetta ja noin 20 minuuttia.

______

Who else loves blueberry pie? It’s very traditional finnish dessert specially during summer time. One day this week I felt like I want to try to make it vegan style and I found this recipe from finnish blogger Chocochili and it turned out to be great and delicious! Here’s how to do it.

The base of the pie

100g margarine
0,5dl sugar
1 tsp baking powder
3,5dl wheat flour
0,5dl oat milk

Filling
4 cup blueberries
50g of margarine
1.5 cup of wheat bran (or oats )
1 cup brown sugar

Mix together the sugar and margarine. Add baking powder, flour and the oat milk and stir smooth. Press the dough on the bottom and edges of the flan dish. Sprinkle the blueberries. Combine margarine, wheat bran and brown sugar and sprinkle on top of the blueberries. Bake at about 200 degrees and about 20 minutes.

Vastaa