Lovelyveggie sisters goes vihisfest 2016

LOVELYVEG_kuva1   LOVELYVEG_kuva2

Uusi viikko on alkanut ja viikonloppu on takanapäin. Ennenkuin me suunnataan katseet taas tulevaan viikonloppuun, halutaan jakaa kokemuksia ensimmäisiltä Vihisfest 2016-festareilta. Kyseessä siis vegaaniruoka-festivaali joka järjestettiin viime perjantaina Kalasatamassa Teurastamon pihassa. Kävimme maistelemassa herkullisia ruokia ja kuvaamassa festareiden tunnelmaa.
(kassit www.rosain.fi)

LOVELYVEG_kuva12

Meille vegaanisuus on elämäntapa ja tärkeää niin eläinten kuin maapallon kannalta ja on upeaa huomata kuinka kasvisruoka yleistyy ja tälläisiäkin festareita on alettu järjestämään. Oli ilo huomata että ihmisiä oli paikalla paljon ja harmiksemme myös ruoka loppui kesken, joten tilaisuus voisi toimia isompanakin tapahtumana suosion huomioon ottaen. Oli myös ihanaa kävellä kojulta kojulle ja huomata kuinka oli vapaus syödä mitä vain sillä kaikki oli ihanaa kasvisruokaa. Myös tunnelma oli rento ja hauska.

Miinusta hieman siitä että teurastamon pihan ravintolassa myytiin myös lihaa sisältäviä pizzoja vegaanilistan lisäksi. Kun kyseessä oli vegaanisen ruoan festarit olisi meidän mielestä voinut olla vain vegaanisia pizzoja.
Paikalla oli myös piste mistä sai hakea vihiksiä eli kasvisversioita lihiksistä ja käydä itse grillaamassa ne. Vihiksethän on meidän ja monien muiden vegaanien herkkua ja olisimmekin toivoneet että vihikset olisi myyty ns. valmiina omalta kojulta grillattuina.

Tässä ruokia joita maistoimme ja yleistä fiilistä.

LOVELYVEG_kuva3   LOVELYVEG_kuva5

Jalotofu-ravioleja tomaattiragulla. Lisänä kevyesti kuivattuja kirsikkatomaatteja sekä vegaanista aiolia.

LOVELYVEG_kuva7

Klassinen Marinara- pizza

LOVELYVEG_kuva8   LOVELYVEG_kuva9

Jädelinon mansikkasorbetti, sitruuna lakritsi jäätelöä ja maapähkinävoi- jäätelöä.

LOVELYVEG_kuva10   LOVELYVEG_kuva13

Mutta oli mahtava ilta ja tunnelma. Toivottavasti ensi vuonna uudelleen. Vegan food rocks!

LOVELYVEG_kuva11

New week is here but we want to look back on last Friday when we went to the first vegan festival Vihisfest 2016 in Kalasatama, Helsinki here in Finland. Food was great and the idea that we were able to eat what ever from the different vegan food stalls was just super! We are so happy to see that plantbased food is spreading and these kind of festivals become more common. Vihisfest 2016 could have worked on a bigger scale because some of the foods ran out!

One minus was that the festival was helded on a location that had it’s own restaurant, which the good thing is had a vegan menu, but they also served meat during the festival that was kind of annoying and sad part of it. But all in all a fun night, great food and important issue to us. Vegan lifestyle is very important choice for us and we hope to see this festival even bigger next year!

Vastaa