Lovelysouppies

Kevät on vihdoin oikeasti täällä ja olemme kaivaneet kevätkengät ja -takit kaapista. Ihanaa kun aamulla on valoisaa ja linnut visertää. On ihanaa tuntea auringon lämpö iholla ja nähdä kuinka pitkän ja pimeän talven jälkeen luonto heräilee. Lovelyveggiesien keittiöissä on porissut erilaiset keitot. Bataatti kasvis-sosekeitto ja kurpitsa kikhernekeitto, ovat maukkaita ja väreiltään kuin kevätaurinko.

kuva 2

Bataatti kasvissosekeitto
1 bataatti
2 porkkanaa
3 keskikokoista perunaa
puolikas kukkakaali
1 sipuli
noin 3 kynttä valkosipulia
1 luomu kasvisliemikuutio
vettä
oliiviöljyä
suola
pippuri
kurkuma
intialainen mausteseos
cayannepippuri
loraus kaurakermaa
Kuutioi sipuli (jätä isoiksi paloiksi) ja murskaa valkosipuli ja paista öljyssä mausteiden kera. Lisää kuutioidut juurekset ja anna paistua hetken jotta maut irtoavat kunnolla. Lisää vesi ja kasvisliemikuutio ja anna porista noin 15 min niin että kaikki juurekset ovat kypsiä. Soseuta, lisää kaurakermaa ja mausta vielä tarvittaessa. Keitto on valmis! – Sonja

Sieni ja munakoiso lisäke
3 sientä (tatti)
puolikas munakoiso
puolikas sipuli
puolikas valkosipuli (iso kynsi)
suola
pippuri
chili (kuivattu)
oliiviöljy
Kuutioi sipuli ja kuullota oliiviöljyssä. Lisää viipaloidut sienet ja munakoiso (tee samankokoisia viipaleita) ja paista kunnes kypsiä. Mausta suolalla, pippurilla ja chilillä ja tarjoile keiton kanssa.

It’s soup time. We’ve been making some lovely soups. Perfect for spring time and easy to make. This sweet potatoe soup is made of 1 sweet potatoe, 2 carrots, 3 medium potatoes, half of a cauliflower, 1 onion, 1 garlic, 1 organic vegetable stock cube, water, olive oil, salt, black pepper, turmeric, indian seasoning mix, cayanne pepper and half a dl of oat cream. Dice the onion and vegetables and fry them a little bit in olive oil. Add seasoning and crushed garlic. Add water and stock cube and let the soup boil for 15 min. Puree the soup and add the oat cream. You’re ready!
I also made this little mushroom and eggplant side dish. Just dice and fry in olive oil: 3 mushrooms (boletus), half an eggplant, half an onion, 1 big garlic glove and season with salt, chili and black pepper. Serve on top of the soup.

 

Täyteläinen myskikurpitsa kasvissosekeitto
1 myskikurpitsa
1 porkkana
3 keskikokoista perunaa
½ kesäkurpitsa
pala kukkakaalia
2-4 valkosipulin kynttä
1prk valmiita kikherneitä
1 luomu kasvisliemikuutio tai 1rkl kasvisliemijauhetta
1rkl tomaattipyrettä
vettä
suola
pippuri
chili
cayannepippuri

kuva 1
Leikkaa myskikurpitsa lohkoiksi ja poista siemenkota. Laita uuniin noin 20min 175astetta. Sillä aikaa kun myskikurpitsat ovat uunissa, kuutioi valkosipuli, juurekset ja vihannekset. Lisää vesi ja kasvisliemikuutio, pyre ja mausteet ja anna porista noin 15 min niin että kaikki juurekset ovat kypsiä. Ota myskikurpitsan lohkot uunista ja kaavi kurpitsa kuoristaan keittoon. Soseuta ja mausta vielä tarvittaessa. Voit halutessasi vielä lisätä kikherneitä ja siemeniä antamaan suutuntumaa.
– Reetta

This butternut squash soup is made of 1 butternut squash, 1 carrot, 3 medium potatoes, piece of cauliflower, half zucchini, 2-4 garlic cloves, 1 organic vegetable stock cube, water, salt, black pepper, chili, tomato pyre, cayanne pepper and 1can chickpeas (ready to use/ pre-soaked).
Cut the butternut squash into wedges and remove the core. Put in the oven for about 20 min 175celsius. While butternut squash are in the oven, dice the garlic and vegetables. Add water, stock cube, spices, tomato pyre and let the soup boil for 15 min so all the vegetables are cooked. Take the butternut squash from the oven and scrape the shells of pumpkin and add the pumpkin to the soup. Puree and season if  necessary. You may want to add the chickpeas and seeds to give mouth feel.

kuva 3

Vastaa