Linssisienipasta

Asiaa linsseistä. Nuo ihanat ja helpot proteiinin lähteet. Linssejähän löytyy kaupasta niin ´raakoina´ kuin jo valmiiksi käytettävinä ja monessa eri värissä. Valmiit linssit sopivat loistavasti salaatteihin ja ovatkin nopeasti lisättävissä ruokaan kuin ruokaan. Valmiit löytyvät usein säilykehyllyltä. Kuivat linssit löytyvät riisin ja pastan joukosta ja ovat helppoja käytettäväksi keittoihin ja paitoihin sillä niitä pitää keittää 10-20 min. Tällä kertaa linsseistä syntyi ihana pastakastike ja tämä ruoka on loistava arjen keskelle. Eikun kokkailemaan!

Linssi tomaattipasta (ohje noin 3hlö)
Pastaa
1 sipuli
valkosipulinkynsiä
8-10 herkkusientä
Aurinkokuivattuja tomaatteja
1prk tomaattimurska
1rkl tomaattipyre
1 prk valmiita linssejä tai noin 2dl kuivattuja (keitettyjä) linssejä
Suolaa, pippuria, oreganoa (ripaus sokeria)

Pilko sipulit ja sienet ja kuullota niitä hetki paistinpannulla. Pilko aurinkokuivatut tomaatit ja lisää ne joukkoon. Lisää pyre, tomaattimurska ja linssit. Anna maustua hetki, mausta ja helppo arkiruoka on valmis!

Time to cook lentils. Those wonderful things full of protein. We used lentils for pasta sauce and it came out great.
For the sauce you need lentils, tomato sauce, tomato pyre, mushrooms, sun-dried tomatoes, onion, garlic and spices; salt, pepper, oregano, (hint of sugar).
Chop the onions and mushrooms and sauté them in a frying pan. Chop the sun-dried tomatoes and add them with the tomato pyre, tomato sauce and lentils to sauce.
Cook for a while, season and easy everyday food is ready!

Vastaa