Hyvinvointia metsästä ja urheilusta

Hei! Mitä kuuluu? Toivottavasti elämä hellii sinua ja voit hyvin.

Alkuvuodesta puhutaan usein liikunnasta. Joku aloittaa uudelleen, joku jatkaa lajinsa parissa, joku pitää taukoa ja joku kokeilee jotakin uutta.
Meille säännöllinen liikunta/urheilu tuli mukaan elämään vasta aikuisiällä kasvisruokavalion myötä kun uppouduimme joogan maailmaan sen ihanan kehoa kuuntelevan ja hellivän mutta kuitenkin vahvistavan puolen myötä. Kävimme joogakursseilla ja löysimme Youtuben maailmasta ihania flow joogia jonka kautta opimme siitä lisää itse. Siinä mukana tuli myös rakkaus luonnossa juoksemiseen.
Se on minulle hyvin meditatiivista ja saa ajatukseni selkiytymään. Rakastan sitä tunnetta kun maisema vaihtuu ja tunnen maan jalkojeni alla. Usein en halua edes musiikkia mukaan sillä luonnon äänet ja juoksuaskelten rytmi riittää. Olemme molemmat asuneet koko ikämme meren ja metsien äärellä joten se on iso osa arkeamme.

Nyt talvella on ulkona juokseminen jäänyt mutta olemme molemmat tehneet viikoittaisia kävelylenkkejä luonnossa. Metsässä on niin monia terveysvaikutuksia että sen tuntee pienenkin samoilun jälkeen. Tutkimusten mukaan:

  • Vaikuttaa positiivisesti mieleen; puiden katselu, metsän rauhoittavat äänet ja raikkaat tuoksut (metsät ovat täynnä eteerisiä tuoksuja) saavat mielen kirkkaaksi ja selkiyttävät ajatuksia
  • Stressi vähenee kun ympärillä ei ole niin paljon erilaisia ärsykkeitä, tätä myöten myös keho rauhoittuu ja verenpaine laskee
  • Metsässä on myös puhtaampaa ja happirikkaampaa ilmaa kuin kaupungin hälyssä, jolloin hengitys myös kulkee paremmin
  • Ulkoilu vaikuttaa myös unen laatuun, sen jälkeen lämmin sänky vie samantien unten maille. (terveisin uneton -88).
  • Hyvinvointi lisääntyy

Tutkimusten mukaan kaupungistuminen on köyhdyttänyt myös mikrobistoamme.
Joka johtaa siihen että elimistömme on herkempi tulehduksille.
Metsän ollessa täynnä erilaisia mikrobeja, saa kehomme siitä luonnonmukaista vastustuskykyä.

Me viihdymme luonnossa todella hyvin ja välillä jopa mm. halailemme puita. Ihan oikeasti. Aika ihanaa tuntea luonnon voima ja maadoittua samalla. Kokeilkaa vaikka.

Meille urheilu on tärkeä osa elämää. Se on osa kokonaisvaltaista hyvinvointia. Sanon usein että syy miksi urheilen on se, että ensinnäkin saan siitä hyvän mielen ja toiseksi pidän siitä. En koe että se on jotain mitä on pakollista tehdä ja rääkättävä itseään jotta peilikuva olisi täydellinen.  Ja tärkein, toivon että kun pidämme itsestämme huolta nyt niin voimme vielä 80-vuotiaina taipua jooga-asentoihin ja reippailla ympäri metsäpolkuja.
Rauhaa, rakkautta ja hyvinvointia,

Sonja ja Reetta, Lovelyveggies

“And into the forest I go to lose my mind and find my soul” – John Muir

Seuraa meitä myös somessa, tuu mukaan!
Facebook:
https://www.facebook.com/thelovelyveggies
Instagram:
https://www.instagram.com/lovely_veggiesHi, how are you? I hope you are feeling well, mentally and physically.  Beginning of the year you can hear a lot of talk about working out. Many people start a new hobby, buy a gym membership, some get back to their habits and some take a break from it all. For me sports and working out came to my life around the time I started a vegan lifestyle and doing yoga. I love the loving and approving energy around flow yoga. During all that, I fell in love with running outside. The feeling I get from it, is very meditative. Usually I even don´t have music, just the sound of my feet touching the ground and changing landscape around me. Now it´s very cold and snowy in Finland so outside running is on pause now and we both go for forest walks many times a week. We have lived our whole lives around sea and forests so it´s a big part of ourselves. There are so many health impacts in forests that even a little hike gives you a lot of good energy and feeling.

Researches say:

  • forest affects positively in mind: looking the trees flow in wind, soothing sounds and fresh scents (forests are full of etheric oils) gives a clear mind and clarifies our thoughts
  • Stress levels drops when there are not so many stimulus around us: so your body calms down and blood pressure lowers
  • The air in forest is a lot cleaner than in the cities, forests are also full of good microbes so you get natural immunity for your body
  • Hiking in nature makes you sleep like a baby, let me tell you sleeples sence -88
  • Hug some trees, we do, it get´s you very grounded, really!

For me working out (yoga, running, home workouts) is a big part of my life. It´s part of overall well-being. It´s not something I have to do to look good, it´s something I do because it makes me feel good and I always say I hope that because I take care of myself now I can still do yoga and hike in the forests when I´m an 80 year old silver fox.

Reetta ja Sonja, Lovelyveggies

jooga, metsä, hyvinvointi, mieli, luonto

Vastaa