Hearty pasta salad

on

Tästä salaatista on varmasti niin monta versiota kuin kokkiakin, mutta on se niin herkullinen että jaamme myös meidän ohjeemme. Pastasalaatti on täyttävä ja ruokaisa ja sopii moneen illanviettoon. Tämä on hyvä ohje siitä että voit valmistaa salaatin jo vaikka aamulla, sen maku vain paranee päivää kohti. Salaattiin on myös hyvin helppo lisätä omia suosikkeja papuja, kikherneitä, linssejä, herneitä yms.

Pastasalaatti täynnä makuja
1 pieni kesäkurpitsa tai puolikas isosta
2 eri väristä paprikaa
valkosipulia maun mukaan
Oreganoa, oliiviöljyä, pippuria, suolaa

4-5dl pastaa
1 pkt kirsikkatomaatteja
1 pieni kurkku
1 pkt papusekoitus (käytimme valmiiksi liotettuja)
1 pkt linssejä (käytimme valmiiksi liotettuja)

Kastike
2rkl kapriksia
5kpl aurinkokuivattua tomaattia
oliiviöljyä, aurinkokuivatuntomaatin öljyä, balsamicoa, suolaa, pippuria, basilikaa.

Pilko kesäkurpitsa, paprikat ja valkosipuli pieniksi kuutioiksi ja laita ne mausteineen uuniin noin 175c 15min. (Kunnes ovat pehmenneet)
Keitä pasta ja pilko sillä aikaa muut kasvikset kulhoon. Lisää kulhoon valmis ja hieman kylmettynyt pasta ja jäähtyneet uunista tulleet kasvikset kulhoon ja valmista ´kastike´ esim. morttelissa. Sekoita kaikki keskenään, lisää valmiit pavut/linssit ja laita hetkeksi jääkaappiin maustumaan.

Hearty pasta salad
There are a lot of variations of pasta salads and here is our version: chop 1 little zucchini, 2 sweet peppers and season with garlic, oregano, salt, black pepper and olive oil. Cook in 175 c oven for 15 min. Boile 5 dl of pasta in a salted water. Meanwhile chop 1 package of cherry tomatoes and 1 small cucumber and add them in a bowl with pre-soaked beans and lenses. Also mix in with the beans and fresh veggies, your (cooled down)oven cooked veggies and cooled down boiled pasta. To make a sauce you need 2 tbsp of capers, 4-5 sun-dried tomatoes, olive oil, oil from your sun-dried tomatoes, balsamic vinegar, salt, black pepper and basil. Add your sauce in your hearty pasta salad and let it marinade in the fridge for a while. Yummy!

Vastaa