Bataatti ranskikset ja lehtikaali pesto

Hei <3

Lemppari tekemisiämme on hakea ruoka-inspiksiä netistä, kirjoista, tapahtumista ja maailmalta ja muokata niistä omaan makuun sopivia. Kun julkaisemme ohjeitamme voimme vaan toivoa että niistä on iloa ja hyötyä teille. Olisi ihana kuulla mitä mieltä olette ja minkälaisia ohjeita kaipailisitte, joten palautetta saa aina antaa!
Tällä kertaa vuorossa kesäinen ruoka: bataatti ja lanttu ranskikset ja pesto. Voisimme kuvitella että tekisimme tätä ruokaa mukaan piknikille tai illanistujaisiin. Nyt ilmat ovat olleet huomattavasti lämpimämmät joten myös piknik on mahdollista järjestää! Ihanaa tulevaa viikkoa <3 – Reetta&Sonja

Hi y´all! One of our favorite things is to get food inspiration from the internet, books, events and travels and to shape them to our style. When we post our recipes we hope they give you joy and inspiration. We would love to hear what you think and what kind of recipes you would like us to share. We are glad to have feedback! This time we will share a summery recipe perfect for picnics and little evening gatherings. It´s finally getting warmer in Finland so we are definitely planning some picnic. 🙂 – Reetta&Sonja

Bataatti ja lanttu ranskikset
2-3hlö
2 keskikokoista bataattia
1/2 lanttu
suolaa, valkosipulijauhetta, pippuria, oliiviöljyä

Kuori bataatti ja lanttu ja leikkaa pitkiksi tikuiksi. Pyörittele öljyssä ja mausteissa ja kaada leivinpaperilla vuoratulle pellille. Uuniin noin 200-225c, 15-20min. Ranskalaiset ovat valmiit kun ne ovat saaneet pienen värin pintaan.

Sweet potato fries
2 persons
2 medium size sweet potatoes
salt, garlic powder, black pepper, olive oil

Peel sweet potatoes and cut them to long sticks. Roll them in vegetable oil and seasoning and put on a pan lined with baking paper. Bake in 200-225 Celsius oven for 15-20 minutes. Fries are ready when there´s little color on top.

Lehtikaali pesto
noin 3 isoa lehteä lehtikaalia
0,5dl mantelijauhetta
3 rkl oluthiivaa/ravintohiutaleita*
3 rkl oliiviöljyä
suolaa, pippuria, valkosipulijauhetta

Huuhdo lehtikaali ja poista kova keskiosa. Leikkaa tai nypi lehtikaali pienemmäksi ja keitä noin 5min pienessä vedessä. Kaada vesi pois, lisää muut ainekset ja surrauta tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella sileäksi. Tarkista maku. Omasta mielestämme peston ei tarvitse olla liian sileää. Lusikoi kulhoon ja nauti ranskiksien kanssa.

*oluthiiva/ravintohiutale- ns.vegaanien parmesan, muistuttaa siis maultaan parmesania mutta on hyvin terveellinen. Paljon B-ryhmän vitamiineja. Saa s-ryhmän ja luontaistuote kaupoista.

Kale pesto
3 big kale leaves
0,5 dl almond powder
3 tbsp of nutritional yeast (vegan ”parmesan cheese” that contains a lot of vitamin B and is super healthy, gives a cheesy flavor)
3 tbsp olive oil
salt, black pepper, garlic powder

Rinse kale leaves and take the hard middle part off. Cut them to little pieces and boil for 5minutes. Pour the water out, add other ingredients and blend in a blender until smooth. Check the taste. Serve in a bowl and enjoy with sweet potato fries.

Vastaa