Ihanaa joulua!

Ajateltiin hieman koota ajatuksia eläinystävällisestä joulusta ja jakaa vinkkejä vegaanisista jouluruoista. Emme siis syö pelkkää salaattia jouluna vaan ihan samoja ruokia mitä ennenkin. Laatikot on nimittäin helppo tehdä täysin kasviperäisiksi korvaamalla kerman esim. kaurakermalla tai soijakermalla. Olemme huomanneet että kananmunaa niihin ei tarvitse. Muitakin jouluaaton ruoka-aineksia löytyy kasvisvaihtoehtoina, jopa mätiä! Lihan tilalla meillä on seitania (saa valmiina esim. Ruohonjuuresta) tai tofua ja tänä vuonna ajateltiin kokeilla linssimureketta. Myös viinit kuuluu joulupöytäämme ja vegaanisia viinejä löytyy paljon. Alkoholijuomien valmistuksen kirkastusvaiheessa voidaan nimittäin käyttää eläinperäisiä aineita, esim. liivatetta tai kananmunaa. Herkkuja kuten suklaata, lakuja ja karkkejakin löytyy vegaanisina, myös tuttuja tuotteita. Pipareita ja torttutaikinaakin löytyy.

Vegaanisia tuotteita löytyy täältä: http://www.vegaanituotteet.net/joulu/
Tämän linkin takaa voi tarkistaa viinien eläinystävällisyyden: http://www.barnivore.com
Jamie Oliverilla on ihania vegaanisia jouluruoka-ohjeita: http://www.jamieoliver.com/christmas/collection/vegan/

Meille joulun on tarkoitus olla rauhan ja herkuttelun juhlaa ilman että toinen elävä olento kärsii sen takia. Maailma muuttuu ja mielestämme tarvitsemme empaattisempaa suuntautumista kaikkia eläimiä kohtaan.
Toivotamme onnellista joulun aikaa, nautitaan ennen kaikkea kaikista rakkaistamme myös niistä kaikenkarvaisista!

Ihanaa ja rauhallista joulua!
Sonja ja Reetta

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.